Historien om Drømmekjøkkenet

Historien om Drømmekjøkkenet

Drømmekjøkkenet er en del av Ballingsløv AB, og er på mange måter historien om nordiske kjøkken og hjem. Nedenfor finner du litt fakta og noen få utvalgte høydepunkter gjennom årene.
Ballingsløv International AB innbefatter flere konsept innen kjøkken, bad og oppbevaringsløsninger - og er representert i store deler av Europa. Ballingsløv International eies 100 % av Stena Adactum AB.

 • Da disponent Albin Svensson

  Da disponent Albin Svensson

  Da disponent Albin Svensson i 1929 grunnla AB Ballingsløvs Treforedling blåste funksjonalismens vinder. Det som tidligere het Salongen omtales nå som Hver Dags Rom. Et lyst og lettstelt rom med plass for barn og lek i stedet for tunge spisemøbler og støvsamlende gardiner.

 • Fabrikken i Ballingsløv

  I kjøkkenet blir det viktig med rasjonalitet, standardisering og forenkling med tanke på fremtiden. For fabrikken innebar dette en mulighet til spesialisering. Gjennom framsynte investeringer i maskiner, samt stor arbeidsglede og pliktfølelse ble det lille stedet i Sør Sverige en viktig aktør på markedet. Klikk her så tar vi deg med på en omvisning i fabrikken slik den ser ut i dag.

 • 90 år med hverdagsglede

  I nesten 90 år har vi på fabrikken fortsatt og bygge kjøkken etter tidens behov og ønsker. Vi har konsekvent holdt fast ved vår tanke om at kvalitet og erfaring gjør det mulig å bane nye veier. Vi bygger kjøkken, bad og oppbevaring med samme entusiasme - nå som da. I dag snakker vi gjerne om Hver Dags Glede. For det er akkurat det vi mener at et bra kjøkken skal være - både nå og i fremtiden: en kilde til hverdagsglede.

En historie i bilder

Det har selvsagt hendt mye i løpet av disse årene. Vi har forsøkt å plukke ut noen "høydepunkter" igjennom historien.