sertifisert montør

Montørens granskende øyne

Gjelder det et prosjekt der et eksisterende kjøkken skal rives, vil jeg besøke boligen før de ulike delene til kjøkkenet skal bestilles. Jeg gjør ofte dette besøket sammen med Drømmekjøkkenets kjøkkenarkitekt. På et tidlig tidspunkt kan jeg da avgjøre hvordan elementene må tilpasses for å gi plass til vannrør, avløp og ventilasjon, men også gi gode råd med tanke på det byggtekniske. På dette stadiet gjør kjøkkenarkitekten også en kontrollmåling for å forsikre seg om at skap, benkeplater, listverk og annet er nøyaktig tilpasset til virkeligheten.

Nå kan også den nøyaktige tidsplanen for monteringen settes opp for å koordineres med øvrige håndverkere slik som rørlegger, elektriker og maler. Skal det legges nytt gulv skal dette skje før kjøkkenet monteres, og også elektriker og rørlegger kan gjøre diverse forarbeid.

Levering av kjøkkenet skjer med Drømmekjøkkenets egne lastebiler, og med Drømmekjøkkenets egne sjåfører. Leveransen avtales i god tid, med oppfølgende kontakt fra sjåføren noen dager før levering, i tillegg til at de gir beskjed om når bilen er på vei. Det er slikt som skaper trygghet. I vanlige tilfeller kan vi som montører ta i mot leveransen, men du kan også bestille innbæring opp til maksimalt tredje etasje, samtidig som du bestiller kjøkkenet hos forhandleren. Dette er en praktisk løsning.

Kjøkkenleveransens hjerte

Med alle våre leveranser av kjøkken medfølger det en egen boks med tilbehør. Den er det viktig at du finner! Her finner du blant annet en utførlig monteringsanvisning. Min anbefaling er at du som skal montere leser gjennom anvisningen og lærer deg hva de forskjellige delene heter. Det første du skal bruke er støttebena, du kan derfor begynne med å finne frem disse.

Sorter og lær deg alle delene i leveransen gjennom å spørre deg selv ”Hva er det jeg holder i hånden nå”? Legg delene i rekkefølge og skaff deg et overblikk. Da har du gitt deg selv et godt grunnlag for å kunne ta første steget i selve monteringen.

Sertifisert montør, Peter

Tips fra Peter

  • Først og fremst, finn boksen med tilbehør

  • Les monteringsanvisningen nøye.

  • Sorter og gjør deg kjent med ulike skap, lister og tilbehør

  • Sørg for at gulv og vegger er rette og i vater. Det avgjørende punktet!

  • Monter benkeskapene først, deretter høyskap, og til sist overskapene.

  • Ha orden på, og forstå hva passbitsettet er.

  • Glem ikke å montere dekordekklisten.

Vil du ha hjelp med montering?

Våre dyktige forhandlere kan hjelpe til med montering og installasjon av våre produkter. Så det eneste du trenger å gjøre er å nyte et ferdig, vakkert kjøkken.

Finn din nærmeste forhandler her

Sjekkliste kjøp kjøkken

Kom i gang med din kjøkkenreise – Last ned guiden ”10 steg når du skal kjøpe kjøkken”

Last ned