Kjøkkeninspiration Gastro ask østersbeige
Kjøkkenbelysning

Tips fra Drømmekjøkkenet

Kjøkkenbelysning

Kjøkkeninspiration Nordic varmgrå
Kjøkkeninspirasjon Bistro lindblomstgrønn system 10

Kjøkkenbelysning i vårt sortiment

Tips fra Drømmekjøkkenet

Hvis du sjekker av på listen nedenfor, bør du ende med en dynamisk og funksjonell belysning på kjøkkenet ditt.

  • Belysningen på kjøkkenet bør være fleksibel. Del den derfor opp i forskjellige grupper og bruk dimmere på alle enhetene. Da kan du tilpasse belysningen til forskjellige anledninger og aktiviteter.

  • Et viktig aspekt å ta med i planleggingen av arbeidsbelysning på kjøkkenet er at lyset skal komme fra et punkt som gjør at du ikke selv kaster skygge på arbeidsområdet

  • Det finnes forskjellige alternativer for armaturer og det er viktig å tilpasse belysningen til ditt unike kjøkken. Spotlights kan plasseres i taket, men også under hyller eller skap over arbeidsflaten. Hvis du har et kjøkken uten vegg-monterte skap og hyller, kan belysningen for eksempel henges ned fra taket.

  • Stemningsbelysning er viktig for at kjøkkenet skal oppleves som hyggelig og komme til sin rett. Skygger, kontraster og lyskvalitet har ofte mer å si for et rom enn valg av farger og materialer.

  • Velg pendelbelysningen ved spisebordet. Husk at lampene skal lyse opp hele bordflaten uten å blende dem som sitter rundt bordet. Et langt bord trenger ofte flere lamper for å gi samme imøtekommende opplevelse rundt hele bordet.

FINN INSPIRERENDE LØSNINGER FOR KJØKKENBELYSNING I VÅR KJØKKENKATALOG