Vanlige planløsninger i kjøkkenet

Vanlige planløsninger i kjøkkenet

Planløsninger for kjøkken behersker våre forhandlere til fulle. Kjøkkenets planløsning er unik og Drømmekjøkkenet skreddersyr kjøkkenet etter nettopp dine ønsker og forutsetninger. Det finnes imidlertid en del generelle planløsninger som er vanlige og effektive.

Viktig å tenke på

Hvor mange personer skal få plass i det nye kjøkkenet og hvordan vil dere bevege dere? Det er viktig at planløsningen for det nye kjøkkenet deres blir så praktisk som mulig.

 • Det raka köket

  Det rette kjøkkenet

  Et veldig enkelt kjøkken, og en vanlig planløsning. Her finnes alle kjøkkenets funksjoner på én vegg. Enkelt, effektivt og lett å komme til alt.

  Kjøkkeninspirasjon

 • Vinkelkjøkken

  Vinkelkjøkken

  En av de vanligste planløsningene i skandinaviske hjem. Rikelig med benkeflate som gjør matlagingen både enkel og morsom.

  Kjøkkeninspirasjon

 • Oppbevaring i høyskap

  Oppbevaring i høyskap

  Høyskap gir god oppbevaringsplass, blant annet for matvarer. Høyskapene kan dessuten skape en effektiv avskiller i kjøkken med åpen planløsning.

 • U-kjøkken

  U-kjøkken

  Maksimalt med benkeflate, noe som skaper utmerkede forutsetninger for et godt arbeidsmiljø i kjøkkenet. I et U-kjøkken er det en fordel om man liker å arbeide nær hverandre ettersom arealene i kjøkkenet kan bli ganske små. I våre hjørneskap får du plass til mye oppbevaring.

 • Parallellkjøkken

  Parallellkjøkken

  En planløsning som er veldig vanlig i både leiligheter og eneboliger. Man når raskt og effektivt alle skap og nødvendigheter i kjøkkenet. Tenk på å gjøre passasjen såpass bred at minst en person kan arbeide i kjøkkenet samtidig som en annen passerer.

  Kjøkkeninspirasjon

 • Kjøkken med kjøkkenøy

  Kjøkken med kjøkkenøy

  En kjøkkenøy er et utmerket sted for plassering av komfyren eller en ekstra vask. En av de store fordelene med en kjøkkenøy er at man kan arbeide fra alle sider av benkeplaten. Kjøkkenøya fungerer dessuten ofte som en samlingsplass.

  Kjøkkeninspirasjon

Hvor mange skall få plass vid spisemøblerne?

Plassering av spiseplasser
Et veldig enkelt kjøkken, og en vanlig planløsning. Her finnes alle kjøkkenets funksjoner på én vegg. Enkelt, effektivt og lett å komme til alt. Dessuten har du kanskje eksisterende spisemøbler som skal få plass. Nedenfor nevner vi en del ting som det kan være bra å tenke gjennom når vi begynner reisen mot ditt nye kjøkken.

 • Plassering av spiseplasser
 • Du bør ha følgende spørsmål når du planlegger for er spiseplass

  • Vi vil vite hvor stort bordet er og hvor mange stoler som skal få plass rundt det.
  • Hvis dere vil ha sitteplasser ved en bardisk eller lignende, er det viktig at det føles naturlig å sitte på nettopp den plassen. Det er bra om det er mulig å prøvesitte rommet og planlegge kjøkkenet etter den plassen der du vil sitte.
  • En bardisk fungerer ofte som en perfekt spiseplass for små, ensomme måltider og da er det viktig å få en naturlig og trivelig plass å sitte, f.eks. med utsikt gjennom et vindu eller mot en TV.