Kjøkkenbelysning

Kjøkkenbelysning

Kjøkkenbelysning – hvilken type belysning vil du ha i kjøkkenet? Det er viktig med god arbeidsbelysning over arbeidsflatene. Du trenger ikke å være en ekspert på lyssetting for å lykkes med kjøkkenbelysning.

Viktig å tenke på

Belysningen skal være tilpasset for både hverdag og fest. Av den grunn er dimmer et utmerket valg når det kommer til kjøkkenbelysning.

Spottar i överskåp och punktbelysning på väggen
Riktade spotlights
Invändig belysning i överskåp
 • Kjøkkenbelysning

  Kjøkkenbelysning

  Kjøkkenbelysningen er veldig viktig. Når dere har gjort ferdig løsningen for kjøkkenets møblement, er det på tide å planlegge kjøkkenbelysningen. God lyssetting i et rom gjør forskjellen mellom et utiltalende rom og et rom som er koselig og innbydende.
  Du trenger ikke å være en ekspert på lyssetting for å lykkes.

  Kjøkkenbelysningen må være fleksibel. Del opp belysningen i flere grupper og sett en dimmer på hver gruppe, så har dere store muligheter til å tilpasse kjøkkenbelysningen etter anledning og aktivitet. Det er viktig med god arbeidsbelysning over arbeidsflatene.

 • Stemningsbelysning

  Stemningsbelysning

  Stemningsbelysning er viktig for at kjøkkenet skal føles trivelig og komme til sin rett. Skygger, kontraster og lyskjegler skaper ofte mer effekt i et rom enn valget av farge eller materiale.
  Tenk imidlertid på at for store kontraster blir slitsomt for øyet og at rommet kan oppleves som mørkere enn det egentlig er. Prøv å finne en balanse med gode overganger mellom lys med ulik styrke.
  Rett det sterkeste lyset på det området som du vil gi mest oppmerksomhet.

  Pendle ned belysningen ved spisebordet. Bruk gjerne en skjerm som blender av for den som sitter ved bordet, men som samtidig lyser opp hele bordflaten. Et avlangt bord trenger ofte flere lamper for at følelsen skal være innbydende rundt hele bordet.