Hvitevarer

Hvitevarer

Våre hvitevarer for kjøkken er miljøeffektive på flere måter. De drives med minimalt energiforbruk og holder høyeste miljøklassifisering. Kjøleskapene har finesser som holder råvarer i kjølen friske lengre, noe som minsker både avfallsmengdene og turene til matbutikken.

Et minst like viktig miljøaspekt er designen: Vi har valgt ut effektive og avanserte hvitevarer til ditt kjøkken, som dessuten holder høyeste designstandard. Det synes vi er et bra kjøkkenmiljø.
Hvitevarer til ditt nye kjøkken er et viktig valg. Drømmekjøkkenets ferdige hvitevarepakker til ditt kjøkken er satt sammen for å matche de fleste ønsker.

Viktig å tenke på

I vår hvitevarekatalog finner du hele vårt utvalg av hvitevarer.

 • Komfyrtopp i glasskeramikk eller ovn?

  Komfyrtopp i glasskeramikk eller ovn?

  Dagens keramikktopper har mange fordeler når du planlegger et kjøkken. Dere kan plassere ovn og komfyrtopp på ulike steder, dere får en benkeplate helt uten skjøter, noe som innebærer at det fester seg mindre smuss rundt komfyrtoppen, osv. En tradisjonell komfyr har imidlertid ofte større glassflate enn en standard komfyrtopp.

  Vil du ha mer plass til kasseroller, bør du kanskje en prioritere en bredere komfyrtopp. Velg gjerne en komfyrtopp med induksjonsplater – de er betydelig raskere. Du slipper varme plater der du risikerer å brenne deg eller mat som koker over.

 • Skal du ha en oppvaskmaskin eller kanskje to?

  Skal du ha en oppvaskmaskin eller kanskje to?

  En oppvaskmaskin er veldig praktisk og de fleste kan nok ikke unnvære den. Et tips for en husholdning som vasker opp mye, kan være å ha to oppvaskmaskiner på kjøkkenet. Hverdagstallerkenene trenger sjelden å plasseres i skapene, de går ganske enkelt frem og tilbake mellom oppvaskmaskinen og spisebordet. Dessuten har dere veldig stor kapasitet de gangene dere trenger å vaske opp mye og fort, f.eks. hvis dere har mange gjester. Denne løsningen er eksemplarisk hvis dere vil ha vask og oppvaskmaskin i en kjøkkenøy, ettersom dere ikke vil ha oppvask stående på benkeplaten midt i rommet.

 • Opphøyd oppvaskmaskin

  Opphøyd oppvaskmaskin

  I dag finnes det mange varianter av oppvaskmaskiner. Den vanlige 60 cm brede modellen som plasseres som et benkeskap, er naturligvis fortsatt den som brukes mest.

  Flere og flere velger imidlertid å plassere oppvaskmaskinen opphøyd for å få den i en mer bekvem arbeidshøyde når man setter inn og tar ut ting av maskinen. Ulempen er da at man i og med dette også mister arbeidsflate og at det kan være vanskelig å plassere dette høyere skapet i rommet.

 • Mikrobølgeovn

  Mikrobølgeovn

  I våre kjøkken plasseres mikrobølgeovnen vanligvis i et høyskap hvis du vil ha en større modell og i veggskap hvis du vil ha en mindre. Eller i omvendt prioritering.

  Hvis du ikke har plass til mikrobølgeovn i høyskapet, kan du i stedet velge alternativet med en liten mikro i veggskapet.

 • Kaffemaskin

  Kaffemaskin

  I vårt land drikker vi veldig mye kaffe. For å få kaffe av den kvaliteten som vi har vent oss til i den nye italienske kafékulturen, er det et must med en espressomaskin.

  Dagens automatiske maskiner er ofte så store at de med fordel kan bygges inn i et høyskap, og dermed har vi ytterligere en grunn til å prioritere om når det gjelder matskap, frysere og ovner.

 • Kjøl-frys eller kjøl og frys?

  Kjøl-frys eller kjøl og frys?

  De fleste velger et eller to høye skap avhengig av husholdningens behov.

  I dag velger en del også såkalte side-by-side-skap eller amerikanske kjøleskap/fryseskap. Disse har vanligvis en bredde på 90 cm og finnes i litt ulike høyder.

 • Ovn

  Ovn

  I dag velger de fleste en 60 cm bred og 60 cm høy ovn som bygges inn i et skap. Den plasseres i et høyskap eller under komfyrtoppen.

  Som vanlig er det ofte et spørsmål om prioritering av arbeids- og benkeflate mot bekvemmeligheten ved å ha en ovn i praktisk arbeidshøyde. Et tips kan være å plassere ovnen ved siden av komfyrtoppen for å unngå en varm ovn ved bena når man lager mat.

  Da blir det også lettere for flere personer å jobbe samtidig i kjøkkenet. Det kan jo bli trangt hvis en person står ved komfyrtoppen og en annen vil ha tilgang til ovnen.

 • Ventilasjon og valg av ventilator

  Ventilasjon og valg av ventilator

  En grunnregel som er bra å huske på, er å få ventilasjonskanalen til å gå så rett og kort vei som mulig. Bøyninger samt lange og trange rør tar bort effekten av en god ventilator.
  Komfyrtoppens plassering bør velges med tanke på hvilke muligheter det finnes til å evakuere luften effektivt.

  En frihängande fläkt bör evakueras genom ett rakt rör i dimension om En fritthengende ventilator bør evakueres gjennom et rett rør med en dimensjon på 160 mm. Hetten bør også være stor og være montert i laveste tillatte høyde. En vegghengt ventilator styrer osen inn i kanalen og du trenger ikke like stor kapasitet i verken rør eller ventilator.

 • Tilluften er viktig

  Tilluften er viktig

  Tilluft skal komme inne i fra huset ettersom det skapes et undertrykk i kjøkkenet for å unngå at matos skal spre seg. Det skal altså ikke finnes noen ventilasjon gjennom ytterveggen inn til kjøkkenet. Det er altså ingen god idé å åpne vinduet for å lufte ut matos og samtidig kjøre ventilatoren.

  En ventilator skal startes noen minutter før matlagingen påbegynnes for at luftstrømmen på en effektiv måte skal føre osen inn i ventilatoren.

 • Ventilator i skap

  Ventilator i skap

  Med en ventilator i skap kan deler av skapet fortsatt brukes til oppbevaring. Det gir også mulighet til å få flere veggskap rundt omkring ettersom en hette trenger å ha en luftspalte til omkringliggende skap.

  Ventilator i skap oppleves som ubekvemt, spesielt av høye personer, ettersom ventilatorens lave høyde ikke gir fri sikt til kasseroller og kjeler på komfyrtoppen. Derfor velger mange å heve ventilatoren, enten ved å sette inn et lavere ventilatorskap i høyere høyde eller å plassere en ventilatorhette høyere på veggen.