Kjøkkeninspiration Gastro ask østersbeige
Tips fra Drømmekjøkkenet

KJØKKENBELYSNING

Tips fra Drømmekjøkkenet

Velg riktig belysning og skap dynamikk

Kjøkkenbelysning er viktigere enn mange først tror. Faktisk hjelper god belysning deg med å lykkes når du lager mat på kjøkkenet ditt og med riktig type belysning skaper du også et hyggelig miljø. Med dimmere kan du variere lysstyrken. Kjøkkenbelysningen bør tilpasses både hverdag og fest – dimmere er derfor et utmerket valg. I tillegg sparer du energi, noe som gjør dem til et mer miljøvennlig alternativ.


Å tenke på
Kjøkkenbelysningen bør være fleksibel. Del belysningen i flere grupper og sett en dimmer på hver gruppe, slik at du har mange muligheter til å tilpasse kjøkkenbelysningen til anledning og aktivitet. Husk at belysningen skal fungere til både hverdag og fest.

Kjøkkeninspiration Nordic varmgrå
Kjøkkeninspirasjon Bistro lindblomstgrønn system10

Test front-design, benkeplate og håndtak i vår simulator

Valget av kjøkkenfronter, benkeplate og håndtak er med på å forme kjøkkenet ditt. I simulatoren vår kan du prøve deg frem i vårt brede sortiment og finne det du liker aller best, før du fortsetter med planleggingen av akkurat ditt kjøkken.

Book et fysisk møte med en forhandler

Møtet finner sted i butikken med kjøkkeneksperten du valgte i bookingen. For det er akkurat det våre forhandlere er, kjøkkeneksperter! Med deres hjelp får du et kjøkken som passer ditt hjem og dine behov.

Tegn kjøkkenet ditt – kom i gang og lag de første tegningene selv

Her kan du raskt og enkelt designe det nye kjøkkenet ditt, innenfor dine egne vegger. En smart løsning for deg som liker å planlegge selv. Du vil da kunne ta med deg en grovskisse før du drar til en forhandler for videre planlegging og detaljering av kjøkkenet ditt.

Tips fra Drømmekjøkkenet

Hvis du sjekker av på listen nedenfor, bør du ende med en dynamisk og funksjonell belysning på kjøkkenet ditt.

  • Belysningen på kjøkkenet bør være fleksibel. Del den derfor opp i forskjellige grupper og bruk dimmere på alle enhetene. Da kan du tilpasse belysningen til forskjellige anledninger og aktiviteter.

  • Et viktig aspekt å ta med i planleggingen av arbeidsbelysning på kjøkkenet er at lyset skal komme fra et punkt som gjør at du ikke selv kaster skygge på arbeidsområdet

  • Det finnes forskjellige alternativer for armaturer og det er viktig å tilpasse belysningen til ditt unike kjøkken. Spotlights kan plasseres i taket, men også under hyller eller skap over arbeidsflaten. Hvis du har et kjøkken uten vegg-monterte skap og hyller, kan belysningen for eksempel henges ned fra taket.

  • Stemningsbelysning er viktig for at kjøkkenet skal oppleves som hyggelig og komme til sin rett. Skygger, kontraster og lyskvalitet har ofte mer å si for et rom enn valg av farger og materialer.

  • Velg pendelbelysningen ved spisebordet. Husk at lampene skal lyse opp hele bordflaten uten å blende dem som sitter rundt bordet. Et langt bord trenger ofte flere lamper for å gi samme imøtekommende opplevelse rundt hele bordet.

FINN INSPIRERENDE LØSNINGER FOR KJØKKENBELYSNING I VÅR KJØKKENKATALOG

La deg inspireres av vår katalog