Kjøkkenets praktiske løsninger

Kjøkkenets praktiske løsninger

Praktiske løsninger i kjøkkenet påvirker ofte hvor fornøyd du blir med kjøkkenet. Våre forhandlere har lang erfaring med å planlegge praktiske kjøkken og hjelper deg gjerne i denne prosessen. Det kan være ting som: Dypere benkeplate eller hylle i bakkant? Veggskap eller lave skap i høyere høyde? Åpne hyller i stedet for skap?

Det finnes mange spørsmål når man velger et nytt kjøkken. Her har vi samlet de vanligste praktiske løsningene for deres nye kjøkken.

Viktig å tenke på

En dypere benkeplate er bra i de tilfellene der planløsningen tillater det. Den genererer godt med ekstra benkeflate/arbeidsflate. Bygg aldri inn radiatorer uten å slippe gjennom luftstrømmen.

 • Radiatorer / elementer

  Radiatorer / elementer

  Ofte sitter det radiatorer (eller elementer som de fleste av oss sier i dagligtale) under vinduer og det finnes flere løsninger for å bygge rundt disse. En vanlig løsning er å skyve ut skapene fra veggen og et annet alternativ er å sette grunnere skap ved dette partiet.

  Uansett hva dere velger, kreves det en ventilert sokkel og benkeplate for å slippe gjennom luftstrømmen.

 • Dypere benkeplate eller hylle i bakkant

  Dypere benkeplate eller hylle i bakkant

  Det finnes flere tilfeller der det er praktisk å skyve skapene et stykke ut fra veggen. Uttrukne skap gir plass til trekking av vannledninger, avløp, strømkabler og plassering av radiatorer. Dette kan redde løsninger ved vinduer eller oppvaskmaskiner som det er vanskelig å plassere.

  Dessuten blir benkeflaten under veggskap bedre som arbeidsflate ettersom veggskapene ikke er like mye i veien. Dypere benkeplate er et av våre beste kjøkkentips!

  Det finnes to varianter når du vil skyve skap ut fra veggen. Den ene er å gjøre benkeplaten dypere, noe som gir større benkeflate.

  Den andre varianten er å bygge opp en hylle som en lav vegg i bakkant på skapene. Denne kan brukes til krydderglass og redskaper. Denne løsningen innebærer at du kan bruke standarddybde på benkeplatene.

 • Veggskap / overskap

  Veggskap / overskap

  Veggskap er imidlertid en veldig effektiv oppbevaringsplass og vi hjelper deg med planleggingen av veggskap/overskap uten at det påvirker. Tenk på at skapdørene bør være mellom 30 og 50 cm brede. Skapenes mål kan da være 30, 40, 45, 50, 60, 70, 80, 90 og 100 cm i bredden.

 • Lave skap i høyere høyde

  Lave skap i høyere høyde

  Hvis du ikke vil skyve ut benkeskapene for å få en bedre arbeidsflate, kan det iblant være bra å heve veggskapene i stedet, f.eks. over en vask eller den flaten som skal brukes til matlaging. Hvis du plasserer en grunnere hylle under skapene, mister du ikke like mye oppbevaringsplass og dermed beholder du romsligheten.

 • Veggskap i lavere høyde

  Veggskap i lavere høyde

  Du som er kort, kan iblant oppleve at veggskap sitter for høyt. Hvis du velger å ikke bruke lysrampelister under skapene, kan du senke skapene en anelse, men maks. 6–7 cm.

 • Utskjøvet komfyr og benkeskap

  Utskjøvet komfyr og benkeskap

  Et annet tips for å oppnå fri sikt og et bedre arbeidsmiljø rundt komfyren, er å skyve benkeskap og komfyrtopp litt ut fra veggen. Det gir ikke bare bedre sikt inn til komfyren, men også betydelig større avsetningsflate, og det er noe man aldri får for mye av. Hvis du har skjøvet ut benkeskapene fra veggen, kan det være en god idé å senke veggskapene ettersom de er vanskeligere å nå. Dessuten er ikke den lavere høyden et problem på samme måte ettersom arbeidsflaten ligger lengre ut og ikke blir påvirket.

 • Veggskap fritt på veggen

  Veggskap fritt på veggen

  Veggskap kan med fordel plasseres utskjøvne og med litt luftspalte fra vegger og tak. Hvis man dessuten kler inn skapene med dekksider rundt om, gir det en solid møbelfølelse. Dermed oppleves rommet som større ettersom man kan se dybden inn til veggen.

 • Åpne hyller i stedet for skap

  Åpne hyller i stedet for skap

  Et annet alternativ som kan gi bedre arbeidsflate er å sette åpne hyller mellom veggskapene. Hyllene plasseres da litt høyere enn veggskapene ved siden av. Åpne hyller gir dessuten veldig praktisk oppbevaring av hverdagstallerkenene. Åpne hyller skaper en følelse av dybde i rommet og det oppleves ofte som større. Åpne hyller er en god avslutning mot f.eks. et skråtak.

 • Overhengte skapdører

  Overhengte skapdører

  Siden det er blitt populært med brede skapdører også på veggskap, har vi laget to varianter av overhengte skapdører. Det innebærer at du kan få et 29 eller 57 cm høyt skap med en eller en todelt skapdør med hengsler i overkant og en gassdemper som holder døren oppe.