Vask

Vask

Vasken og kranen gir kjøkkenet ditt den endelige finishen. Trenger du en dobbel vask? Skal den være nedfelt, underlimt eller heldekkende? Vi har vasker i flere former og størrelser. I et stort kjøkken kan en mindre, rund vask ved kjøkkenøya være et praktisk supplement til den vanlige og kanskje større vasken. Det gjør det enklere når mange kokker skal lage mat samtidig.
Å velge vask handler som oftest om en prioritering av arbeidsflate. Hvor mye plass det finnes til vaskskapet og hvordan skal dere bruke vaskene? Et tips er å ha et separat skap for avfallssortering eller å ha et litt bredere skap under vasken.

Et annet tips kan være å ha to uttrekkbare vaskskap ved siden av hverandre. Det gir deg mulighet til å stå ved siden av avfallssorteringen, men samtidig foran vasken.

Viktig å tenke på

Plasser kranen slik at vannet ikke skader benkeplaten. Mange vasker har i dag ingen plass til blandebatteriet i platen, det må i stedet monteres i benkeplaten bak vasken. Tenk da på at det kommer til å bli vått her. Så fort du tar i kranen med våte hender, renner vannet ned på benkeplaten.

 • Vasker du ofte opp for hånd?

  Vasker du ofte opp for hånd?

  – Velg to store vasker og avrenningsflate. Med to vasker får du dessuten en god fleksibilitet i kjøkkenet og kan ha tilsmussede ting i den ene samtidig som du skyller grønnsaker i den andre. Praktisk!

 • Ønsker du å kunne vaske plater fra ovnen?

  Ønsker du å kunne vaske plater fra ovnen?

  – Velg en vask med en bredde på minst 50 cm. Da har du en kraftig vask som tåler tøffe tak. Hvis du har et avfallsskap av den større modellen, noe som er ganske vanlig i dag, kan du sette inn en enda bredere vask.

 • Vil du ha en utslagsvask for matlagingen?

  Vil du ha en utslagsvask for matlagingen?

  – Velg en liten vask og utstyr den med avfallskvern eller vrider for kurvbunnventilen. Denne modellen kan også være praktisk når du tiner frosne matvarer.

 • Er dere flere som arbeider i kjøkkenet samtidig?

  Er dere flere som arbeider i kjøkkenet samtidig?

  – Sett inn en ekstra vask. Denne løsningen passer ekstra godt hvis du har en kjøkkenøy. Da blir matlagingen mer fleksibel og det blir morsommere å være flere.

 • Hvordan skal vaskene plasseres og monteres?

  Hvordan skal vaskene plasseres og monteres?

  Rustfri oppvaskbenk. En enkel, billig og klassisk løsning. Det finnes få produkter i et kjøkken som kan holde nede kostnaden uten at man kompromisser med kvalitet eller funksjon. Det gjelder også for oppvaskbenken.

 • Nedfelt vask ...

  Nedfelt vask ...

  ... er den enkleste og billigste måten å montere en vask på nest etter den rustfrie oppvaskbenken. Kvalitets- og funksjonsmessig finnes det imidlertid bedre løsninger, ettersom vaskens kant gjør det vanskelig å holde den ren og tørr.

 • Underlimt vask

  Underlimt vask

  Vil du at benkeplatens materiale skal synes, kan du velge å legge vasken helt under benkeplaten. Det er lett å holde rent og tørt, men du risikerer å slå i kanten med glass og tallerkener.

 • Innsveiset vask

  Innsveiset vask

  Visse materialer kan anvendes til både vask og benkeplate, f.eks. Corian®. Vasken og benkeplaten sveises da sammen til en skjøtfri og svært hygienisk løsning. Plasser kranen slik at vannet ikke skader benkeplaten.

 • Planlimt vask ...

  Planlimt vask ...

  ... er det nærmeste en skjøtfri løsning vi kan komme. Egenskapene for benkeplaten blir nesten de samme som for en rustfri oppvaskbenk. Lett å holde ren og tørr. Dette er ekstra praktisk hvis du har et hardt materiale som stein, ettersom du ellers risikerer å slå i kantene med glass og tallerkener.