Før besøket i butikken

Før besøket i butikken

Når tanken om et nytt kjøkken først har fått feste, ser man kjøkken overalt. Man studerer benkeplaten i lunsjrestauranten, legger merke til naboens nye kjøkkenlampe og ser plutselig på kjøleskapene i matlagingsprogrammer. Du velger helt og holdent selv hvor mye du vil lese deg opp og forberede deg før besøket hos en av våre dyktige forhandlere.
Fotografer, noter og riv ut bilder. Samle alle inntrykk!

Bruk gjerne kjøkkenkatalogen, kjøkkensimulatoren, Pinterest og Instagram som inspirasjonskilde.

Viktig å tenke på

Før du besøker butikken: ta mål i ditt eget kjøkken og lag en enkel skisse med vinduer, avløp og ventilatoruttak markert.

 • Plassering av komfyr og vask

  Plassering av komfyr og vask

  Finn ut hvor du kan plassere vask og komfyr/komfyrtopp med ventilator og tegn svakt inn den foreløpige plasseringen. Komfyrtoppens plassering bør velges med tanke på hvilke muligheter det finnes til å evakuere luften fra ventilatoren effektivt.

  Det bør finnes minst 50 cm avsetningsflate på begge sider av komfyren. All benkeflate du kan avse her, gjør det enklere når du skal lage mat. Avstanden mellom komfyr og vask bør være en plan arbeidsflate på minst 80 cm.

 • Høyskap

  Høyskap

  Høyskap kan fylle flere funksjoner. De har plass til mye matvarer, men det blir også stadig vanligere å plassere ovner, kaffemaskiner m.m. i høyskapene. På den måten skaper man et bedre arbeidsmiljø. Det kan også være praktisk å heve oppvaskmaskinen litt.

  Plasseringen av høyskapene kan variere. De kan fungere som en frittstående enhet og også bli en effektiv romavskiller for deg som har en åpen planløsning. Tenk på det hvis du vurderer å dele opp flatene.

 • Plantegning spiseplass

  Plantegning spiseplass

  I takt med at planløsningen er blitt stadig åpnere i de skandinaviske hjemmene, har vi stadig oftere integrert spiseplassen i kjøkkenet. Det gjør hjemmet mer levende og kjøkkenet blir den naturlige samlingsplassen der man møtes. Tenk gjennom og prøvemøbler gjerne spiseplassen i ditt nye kjøkken. Sjekk at det går an å trekke ut stoler osv. uten at det går ut over de naturlige passasjene i kjøkkenet.

 • Lag en ønskeliste

  Lag en ønskeliste

  Visualiser den stilen du ønsker og gå gjennom ønskelisten og de kravene du stiller til ditt nye kjøkken. Det finnes mengder av inspirasjon å hente når du skal finne en stil som passer for deg. Studer vår kjøkkenkatalog eller vårt galleri med kjøkkeninspirasjon, der finner du de fleste løsningene.

  Plukk gjerne litt ulike ideer fra våre miljøer og sett sammen en liste med ting som du synes er både vakre og funksjonelle. Eller så kommer du til butikken helt uforberedt for å diskutere frem dine løsninger sammen med oss, helt ut fra dine ønsker. Vi er fleksible for alle løsninger.

 • Basfunktioner

  Basisfunksjoner

  Tegn inn de funksjonene som er krav og basisfunksjoner i deres nye kjøkken. Det kan være ting som kasserolleoppbevaring, skuffer for bestikk og redskaper, matskap, tallerken- og glassoppbevaring. Jo mer gjennomtenkte disse funksjonene er, desto bedre arbeidsmiljø får du. Det finnes mye teknologi som skaper bedre arbeidsmiljø og som gjør det morsommere å lage mat. Så vel når det gjelder hvitevarer som innebygde funksjoner i våre møbler. Automatiske skuffemotorer, belysning i skuffer, skapdører som åpnes med et knappetrykk og mye, mye mer.

 • Juster skapinndelingen

  Juster skapinndelingen

  Juster skapinndelingen For visse kjøkkenstiler er det viktig å sentrere skap og seksjoner for at kjøkkenet skal få balanse og harmoni. F.eks. med et vitrineskap over vasken. Du trenger ikke å tenke på å følge vannrette linjer mellom benkeskap og veggskap. Disse linjene er ikke spesielt tydelige i rommet, de synes bare på en tegning. Når du har valgt skapdørenes mål, må du velge skapenes bredde. Du må også velge hvilken hengsling du vil ha på dørene; pardører, venstrehengslede eller høyrehengslede?

 • Test løsningen

  Test løsningen

  Test løsningen. Ved å sette ut figurer som arbeider i kjøkkenet, kan du prøve om kjøkkenets planløsning er bra. Et kjøkken av normal størrelse i en enebolig eller et rekkehus bør ha plass til tre personer som arbeider samtidig på kjøkkenet

  Tegn inn en figur ved komfyren, en ved vasken og en ved flaten for matlaging. Tenk nå på hvordan du står i forhold til oppvaskmaskinen (som du naturligvis har tegnet med døren utfelt i rommet) når du tar ut tallerkener og glass fra skap og skuffer.

 • Rett plassering

  Rett plassering

  Er skapdørene/skapene rett plassert? Har du en korrekt inndeling og hengsling på skapdørene og skapene? Finnes det avsetningsflater for varme plater fra ovnen, til matkasser, ved matskapet samt ved kjøle- og fryseskap?

  Gå gjennom kravene dine og ønskelisten din for å sjekke om du har løst alle behov. Det er lett å glemme ting underveis. Hvis du ser det for deg og det føles bra, ja da har du nok lykkes godt!